Programmet har en tydlig internationell profil. Skolan är en ambassadörsskola för EU vilket färgar utbildningen. Flera elever väljer att åka iväg som utbytesstudenter för att få värdefulla erfarenheter och vi tar också varje år emot utbytesstudenter till skolan. På det samhällsvetenskapliga programmet får du lära dig att analysera olika samhällsfrågor ur olika perspektiv för att förstå staters agerande och människors livsvillkor. För att fördjupa dina kunskaper får du deltaga i rollspel och workshops, såsom FN-rollspel. Du får också göra studiebesök hos internationella organisationer och ambassader, möta gästföreläsare samt åka på studieresor. Många aktiviteter sker i samarbete med våra kontakter på olika organisationer, myndigheter, högskolor och universitet.

För dig som är intresserad av att fördjupa dig i moderna språk och få ytterligare möjligheter till en internationell framtid erbjuder vi steg 5 i tyska, franska och spanska. Du kan också läsa japanska och danska som nybörjarspråk. Våra språklärare lägger stor vikt vid att du förutom de språkliga kunskaperna får lära dig en hel del om kultur och samhällsliv i målspråksländerna. 

 

 

Samhällsvetenskapsprogrammet med profil internationella relationer passar dig som har ett stort intresse för samhällsfrågor och politik, och är nyfiken på din omvärld. Programmet förbereder dig väl inför högskolestudier och passar dig som drömmer att arbeta som diplomat, polis, statsvetare eller jurist.

Poängplan

Programblad sam_int 2024