Rits Super Global Forum 2023

Bladinselever får stipendium och reser till hållbarhetskonferens i Japan

För tredje året i rad har Bladins gymnasium bjudits in till Rits Super Global Forum, en global hållbarhetskonferens i Kyoto, Japan. På konferensen möts elever från hela världen för att diskutera och arbeta med områden som kopplas till en hållbar framtid.

Årets tema för konferensen är “Diversity & Inclusion – It Takes All Kinds To Make a World!” och man arbeta med följande ämnen:

  • Gender Diversity and Inclusion
  • Disability Diversity and Inclusion
  • Race/Ethnicity Diversity and Inclusion
  • Biodiversity

Alla elever i årskurs 3 har getts möjlighet att söka stipendium för att delta vid konferensen. Det har varit ett enormt stort intresse med över 20 ansökningar. Kvaliteten har varit hög i ansökningarna och det är fantastiskt roligt att se vilket engagemang det finns för hållbarhetsfrågor!

De elever som valts ut att representera skolan och åka till Japan i november är:

  • Alexandra Bernstein, SA21
  • Carl Tapper, SA21
  • Ebba Holm, BET21 

Stort grattis till er!

 

Hållbarhetskonferensen i Kyoto gav vänner för livet

BESÖK FRÅN RITSUMEIKAN HIGH SCHOOL

Den 3-7 maj 2024 var Bladins gymnasium värd för ett besök från Ritsumeikan High School i Japan. “Det är andra året i rad som Bladins får besök från den japanska gymnasieskolan och det är en enastående möjlighet för våra elever att direkt engagera sig med internationella vänner, utveckla nya perspektiv och bygga långsiktiga globala nätverk” säger Tarja Kemppainen, tillförordnad rektor på Bladins gymnasium.

I höstas fick tre elever från Bladins, Ebba Holm, Carl Tapper och Alexandra Bernstein, möjligheten att resa till Kyoto, Japan, för att delta i Rits Super Global Forum (RSGF). Konferensen, som lockar deltagare från hela världen, fokuserade på temat hållbarhet, mångfald och inkludering. Deras deltagande var resultatet av ett stipendium, vilket utmärkte Bladins som en av endast två svenska gymnasieskolor inbjudna till detta globala forum.

“Att våra elever fick möjlighet att delta vid RSGF bekräftar vår skolas ambition att främja en utbildning som inte bara är akademiskt rigorös utan också globalt medveten,” säger Tarja.

Under besöket i Sverige fick våra japanska besökare bland annat delta i en workshop om svensk kultur och traditioner som anordnades av Bladins EU-juniorambassadörer. De fick delta i en stadsvandring med poängjakt med fokus på “Hållbara Malmö och fick besöka Varvstaden och gymnasiets blivande lokaler. Besöket avslutades med “Värdfamiljens dag” och en utflykt till Ystad