Är det äntligen dags för dig att söka till gymnasiet? Grattis!

Att välja vilket gymnasieprogram och vilken gymnasieskola du ska tillbringa de kommande tre åren på är stort och viktigt. Du vill säkert att det ska vara både roliga gymnasieår med stor gemenskap men också fulla av ny kunskap som rustar dig för högskolestudier och för framtiden som ung vuxen. Valet är ditt men vi vill göra det så lätt som möjligt att förstå vad vi på Bladins gymnasium kan erbjuda dig. Häng med oss hela hösten och våren så får du en bra bild av vad som händer på Bladins gymnasium under ett år.

Så ansöker du till gymnasiet Information för vårdnadshavare

 

Öppet Hus inför läsår 2024/2025

När du blivit nyfiken på våra program och vår skola är det dags att besöka oss på Bladins gymnasium under något av våra tre Öppet Hus. Passa på att känna in den starka gemenskapen och den goda stämningen som vi har här på Bladins gymnasium. Det är viktigt för oss att du får en bra bild av oss, våra program och vad vi kan erbjuda dig inför ditt viktiga gymnasieval. På plats för att träffa dig och svara på dina funderingar finns därför representanter för våra elever, lärare och givetvis vår SYV Susanne. Vår rektor Lina kan du också träffa vid ett par tillfällen under våra Öppet Hus. Hon berättar mer om allt intressant som händer under ett läsår på Bladins. Bland annat om de föreläsningar, studiebesök, EU-debatter, Bladinsdagar och mycket annat som anordnas på skolan. Du är välkommen att besöka oss tillsammans med dina vårdnadshavare eller så kommer du själv eller med några kompisar. Du behöver inte anmäla dig för att komma till Öppet Hus.

Välkommen till Öppet Hus på Bladins!

  • 22 november, 2023, kl 17.30-19.00
  • 24 januari, 2024, kl.17.30-19.00

Våra program

Detta är de program vi erbjuder på Bladins.

Läs mer om våra program här!

Ansökan till gymnasiet

Du söker in på höstterminens betyg till en första preliminär antagning. Du hittar alla viktiga datum för din ansökan på Skånegys hemsida På Skånegys hemsida finns också all information du behöver inför själva valet, vilka meritvärden som Bladins haft tidigare och varför det är viktigt att göra andra- och tredjehandsval. Under perioden 25 april-15 maj har du möjlighet att göra omval och du söker då in på dina meritvärden från vårterminen.

Så ansöker du till gymnasiet Information för vårdnadshavare

Här finns vi

Vår skola finns på Nordlinds väg 84, Malmö.

Följ oss i sociala medier

Följ oss gärna i sociala medier där vi alltid håller dig uppdaterad med allt som händer under året på Bladins gymnasium.

Facebook   Instagram   TikTok