Öppet hus

Är det äntligen dags för dig att söka till gymnasiet? Grattis!

Att välja vilket gymnasieprogram och vilken gymnasieskola du ska tillbringa de kommande tre åren på är stort och viktigt. Du vill säkert att det ska vara både roliga gymnasieår med stor gemenskap men också fulla av ny kunskap som rustar dig för högskolestudier och för framtiden som ung vuxen. Valet är ditt men vi vill göra det så lätt som möjligt att förstå vad vi på Bladins gymnasium kan erbjuda dig.

Häng med oss hela hösten och våren så får du en bra bild av vad som händer på Bladins gymnasium under ett år.

Gymnasiemässan inför gymnasievalet 2023/2024
Allt börjar egentligen med att du som går sista året i grundskolan och söker gymnasieutbildning kan besöka Malmös gemensamma gymnasiemässa som är den 10–12 november på MalmöMässan. Här samlas alla skolor som erbjuder en gymnasieutbildning och presenterar vilka program man erbjuder. Både elever, lärare och SYV från Bladins är på plats och svarar mer än gärna på alla dina funderingar inför ditt viktiga gymnasieval.

Läs mer om gymnasiemässan här!

Våra program

Detta är de program vi erbjuder på Bladins.

Naturvetenskapliga programmet – Forskning
Samhällsvetenskapliga programmet – Internationella relationer
Samhällsvetenskapliga programmet – Beteende

Läs mer om våra program här!

Öppet Hus 2023/2024

När du blivit nyfiken på våra program och vår skola är det dags att besöka oss på Bladins gymnasium under något av våra tre Öppet Hus. Passa på att känna in den starka gemenskapen och den goda stämningen som vi har här på Bladins gymnasium.
Det är viktigt för oss att du får en bra bild av oss, våra program och vad vi kan erbjuda dig inför ditt viktiga gymnasieval. På plats för att träffa dig och svara på dina funderingar finns därför representanter för våra elever, lärare och givetvis vår SYV Susanne. Vår rektor Lina kan du också träffa vid ett par tillfällen under våra Öppet Hus. Hon berättar mer om allt intressant som händer under ett läsår på Bladins. Bland annat om de föreläsningar, studiebesök, EU-debatter, Bladinsdagar och mycket annat som anordnas på skolan.

Du är välkommen att besöka oss tillsammans med dina vårdnadshavare eller så kommer du själv eller med några kompisar.

Datum Bladins Öppet Hus 2022/2023
16 november, 2022 kl 17.30-19.30
25 januari, 2023, kl 17.30-19.30
26 april, 2023, kl 17.30-19.30

Anmälan till Öppet hus
Här kan du anmäla dig till något av våra tre Öppet hus, ett i höst och två på vårterminen.

Anmälan

Vill du skugga?
Möjligheten finns att skugga en dag på Bladins.

Kontakta vår studie- & yrkesvägledare Susanne Frank om du är intresserad av att skugga så hittar vi en dag när det passar.

Hoppas vi ses!

Ansökan till gymnasiet

Du söker in på höstterminens betyg till en första preliminär antagning. Du hittar alla viktiga datum för din ansökan på Skånegys hemsida

På Skånegys hemsida finns också all information du behöver inför själva valet, vilka meritvärden som Bladins haft tidigare och varför det är viktigt att göra andra- och tredjehandsval.

Under perioden 25 april-15 maj har du möjlighet att göra omval och du söker då in på dina meritvärden från vårterminen.

Så går det till att ansöka till gymnasiet

 

Information för vårdnadshavare

 

Här finns vi
Vår skola finns på Nordlinds väg 84, Malmö.

Följ oss i sociala medier
Följ oss gärna i sociala medier där vi alltid håller dig uppdaterad med allt som händer under året på Bladins gymnasium.

Facebook   Instagram