Vi vill skapa en hälsosam aptit på det vi serverar och för att säkerställa detta har vi våra utmärkta kockar, samt vår kostchef, Ulrika Eichler, med mångårig erfarenhet inom kost och näring. Varje dag kan elever och personal välja mellan olika lunchalternativ. Vi erbjuder även vegetariskt, laktosfritt och fläskfritt alternativ. Skolköket använder sig inte av nötter, mandel eller jordnötter, men kan däremot inte garantera för spårämnen. Elever med allergier exempelvis mot nötter (samt vissa övriga specialkoster/behovsanpassad kost) erbjuds alltid lunch som beställs från ett externt dietkök. För dessa krävs alltid intyg. Skolan har tyvärr inga möjligheter att servera övriga anpassade måltider såsom vegansk kost eller anpassade måltider på grund av till exempel religion eller annan trosuppfattning men erbjuder fullgott alternativ (vegetarisk kost).

Vi strävar efter att i så hög grad som möjligt använda oss av till exempel svenska/närproducerade råvaror av hög kvalitet, i mån av säsong och tillgång.

Vi är noga med att se till att maten ser aptitlig ut och att den innehåller alla näringsämnen. Vi lagar alltid vår mat med nyttig och god oliv- eller rapsolja.

Vi erbjuder alltid en salladsbuffé samt knäckebröd, smör och mjölk.

Välkommen till Bladins skolrestaurang!