Är du redo för nya utmaningar i karriären? Är du positiv, lösningsfokuserad, prestigelös och ser möjligheter i samarbetet med andra? Är utveckling inom din profession viktigt för dig? Då kan detta vara den perfekta tjänsten för dig!

Till Bladins grundskolasöker vi nu efter en speciallärare i matematik.

Vi söker efter dig som är positiv och har ett förhållningssätt och bemötande som fokuserar på att se möjligheter att utforma lösningar som gynnar alla elevers lärande. Du kommer ofta med idéer och du har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och som leder till resultat. Du bör vara analytisk och ha en god förmåga att identifiera framgångsfaktorer för elevers lärande och utveckling. Du är flexibel och van vid att självständigt planera, organisera och prioritera ditt arbete.

Med Bladins som arbetsgivare gör skickliga lärare skillnad på riktigt. På Bladins ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit behöver vi de absolut skickligaste lärarna. Därför ska alla våra lärare:

  • Ta ansvar för, och ha insikt om, elevernas resultat, vilket innebär att vara lyhörd för varje elevs förutsättningar och behov.
  • Ha höga förväntningar på eleverna och deras förmåga att utvecklas.
  • Fånga och stimulera elevernas nyfikenhet, intresse och lärande.
  • Ta ansvar för relevant kompetensutveckling för att utvecklas och växa i professionen
  • Ha lärarlegitimation och vara behörig att undervisa i respektive ämne

Arbetsbeskrivning
På Bladins grundskola satsar vi särskilt på matematikundervisning, vi har två förstelärare som har matematikutveckling som prioritet i sina uppdrag. All matematikundervisning i en årskurs är schemalagd parallellt och eleverna är indelade i tre olika flexibla grupper som undervisas av tre lärare. I tjänsten som speciallärare på Bladins grundskola kommer du att planera, utveckla, följa upp, dokumentera och utvärdera undervisningen. Du kommer att verka aktivt i vårt utvecklingsarbete där vi kartlägger och analyserar elevresultat samt utvärderar i syfte att leda våra elever mot målen utifrån vars och ens förutsättningar. Du kommer att ingå i skolan elevhälsoteam som förutom dig består av två kuratorer, en skolsköterska, två specialpedagoger, en speciallärare och en leg.lärare. I teamet bidrar du med dina specialistkunskaper och du tar ansvar för att driva utvecklingsarbetet kring särskilt stöd, utredningar, åtgärdsprogram och metoder framåt. Du har ett tydligt ledarskap och tar ansvar för ditt och skolans resultat och arbete.
Du arbetar med kartläggningar, pedagogisk utredningar, analys och åtgärder. Du erbjuder handledning, driver skolutveckling samt ansvarar för viss resursfördelning. Du verkar för att alla elever ska få en bästa möjliga kunskapsutveckling och stöttar pedagogerna i detta arbete.

Du följer och håller dig uppdaterad med aktuell forskning och kan med din kunskap och kompetens utveckla andra, föreslå utvecklingsområden och initiera utvecklingsarbeten av olika slag.

Tjänsten är 100% tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare i matematik åk 4-9 och dessutom har en speciallärarutbildning. Du förväntas ha ett genuint intresse av att utveckla dig i din egen profession och att driva utvecklingen i matematik framåt. Du har mycket goda ledaregenskaper. Du har god förmåga att kommunicera och skapa positiva bärkraftiga relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare. Vi förväntar oss att du är prestigelös, engagerad, kunnig och drivande i kollegialt lärande. Du ska vara väl insatt i formativt förhållningssätt, kooperativt lärande och ha hög digital kompetens. Som person är du lugn, trygg och har god samarbetsförmåga. Ett positivt förhållningssätt och att vara lösningsorienterad värderas högt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Om oss

“Bladins strävar efter att var och en av våra elever ska utvecklas till nyfikna, kunniga och omtänksamma unga människor som är väl förberedda att förverkliga sina drömmar i en global värld av mångfald.”
Bladins Skola är en fristående skola med långa anor, bestående av förskola, grundskola, internationell skola och gymnasium med totalt ca 1500 elever.

Bladins grundskola är en enparallellig skola för F-9. Bladins Grundskola har drygt 560 elever och är belägen i moderna lokaler på Stadiongatan 25 E i Malmö. I varje årskurs har vi 56 elever som är indelade i två grupper, blå och röd. Dessa grupper är flexibla och minst en gång per läsår blandas eleverna och bildar nya grupper. På vår skola blir varje elev sedd och vi vårdar våra vardagliga möten med våra elever där vi är tydliga vuxna förebilder. Vi känner alla varandra och visar respekt och empati för varandra som kollegium och med våra elever. Från skolstarten upp till åk 9 tar vi hänsyn till varje elevs personliga mognad och låter varje elev utvecklas utifrån sin förmåga. Vi arbetar målmedvetet med att våra elever ska utveckla och känna trygghet med flera vuxna. På Bladins grundskola arbetar alla lärare som ämneslärare från förskoleklassen.

Vi arbetar med löpande rekrytering, och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut.

Ansökan

Vänligen skicka din ansökan till Silvia.Battisti@bladins.se. Vi arbetar med löpande rekrytering, och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut. 

För mer information om tjänsten, kontakta rektor Silvia Battisti; silvia.battisti@bladins.se 

Välkommen med din ansökan!